Bloemkool fondant Nutty Bay

Ingrediënten

  • 1 grote bloemkool

  • 500 ml notenmelk

  • 4 eetlepels bloem

  • 50 g nootachtige veganistische boter

  • 100 g klassieke Cashew Delight of Garlic Cashew Delight

  • 2-3 eetlepels paneermeel, indien gewenst

Bereiding:

  • Breng een grote pan water aan de kook en voeg 1 grote bloemkool toe, in stukken gebroken, en kook gedurende 5 minuten – neem er een stuk uit om te testen, het moet gaar zijn.

  • Giet de bloemkool af en doe hem in een ovenvaste schaal.

  • Verwarm de oven tot 220C.

  • Zet de pan weer op het vuur en voeg 500 ml vegan melk, 4 eetlepels bloem en 50 gram boter toe.

  • Blijf snel kloppen terwijl de boter smelt en het mengsel aan de kook komt – de bloem zal verdwijnen en de saus zal beginnen in te dikken. Klop gedurende 2 minuten terwijl de saus borrelt en mooi dik wordt.

  • Zet het vuur uit, roer het grootste deel van de 100 gram geraspte cheddarkaas erdoor en giet de saus over de bloemkool. Strooi de rest van de kaas erover, en 2-3 el paneermeel als u dat gebruikt.

  • Zet in de oven en bak in 20 minuten gaar en bubbelig.

Smakelijk !

Andere kook recepten met Nutty bay boter

Vegan Choco Pecan Scones

Rauw kaneelcake met boter

Bloemkool fondant Nutty Bay

Recepten met Cashew Delight