Gratin van boerenkool en butternut met room van cashew

Voor ongeveer 4 tot 5 personen

Ingrediënten

  • 1 boerenkool
  • 1 butternut
  • 180 g Nutty Bay Cashew Delight Olive Oregano (ongeveer 4 eetlepels)
  • 1,5 liter groentebouillon met kruiden of gezouten water
  • 3 sjalotten
  • 15 cl water (of wijn)
  • 2 eetlepels plantaardige olie
  • Bieslook
  • Paneermeel
  • Zout, peper 

Bereiding:

  • Schil de ui en de pompoen en snijd ze in kleine blokjes.

  • Verhit de olie in een steel- of sauteerpan.

  • Voeg de ui toe en bak 5 minuten op middelhoog vuur, zonder te laten kleuren. Voeg de blokjes pompoen en de rijst toe. Meng gedurende 2 minuten om ze met vet te bedekken. Giet de witte wijn erbij.

  • Laat volledig verdampen en voeg vervolgens zout toe.

  • Giet vervolgens de bouillon erbij, lepel na lepel, en laat de rijst deze tussen elke toevoeging opnemen.

  • Ga zo door gedurende 17 tot 18 minuten. De rijst moet zacht zijn, maar nog steeds een beetje stevig.

  • Neem van het vuur en voeg Nutty Bay Cashew Delight Garlic en peper toe.

  • Meng en laat 5 min. rusten.

  • Daarna onmiddellijk opdienen.

Smakelijk!

Andere kook recepten

Zoete aardappel gevuld

Tagliatelle met champignons

Pompoenrisotto

Groententartaar

Pasteitjes met spinazie en noten