Groententartaar

Voor 4 personen

Ingrediënten

  • 200 g koraallinzen
  • 180 g Nutty Bay Cashew Delight Tomato & Basil (ongeveer 4 eetlepels)
  • 3 goed rijpe avocado’s
  • 1 komkommer
  • 1 wortel
  • 1/4 rode kool
  • 1 sjalot
  • 1 eetlepel limoensap
  • Gember (bij voorkeur vers, anders poeder)
  • Een paar gedroogde tomaten
  • Verse basilicum
  • Zachte rode peper
  • Zout, peper

ereiding:

  • Spoel de koraallinzen af ​​met water en doe ze in een steelpan met ongeveer driemaal hun volume koud gezouten water of bouillon.

  • Breng aan de kook en kook op laag vuur en afgedekt gedurende 10 minuten.

  • Pel de sjalot, hak deze fijn en zet apart in een bakje. Schil en plet de avocado met de sjalot, voeg een eetlepel limoensap en een theelepel chili toe. Voeg naar smaak zout en peper toe.

  • Snijd de komkommers en zongedroogde tomaten in blokjes en rasp de wortel en de rode kool.

  • Hak de basilicum fijn en zet apart in een bakje. Voeg naar smaak zout en peper toe.

  • Als de koraallinzen gaar zijn, spoel ze dan af in koud water en laat ze uitlekken met behulp van een doek.

  • Meng na het drogen de linzen met de geraspte gember (bij voorkeur vers, anders in poeder).

  • Leg in laagjes in een klein bakje of op een bord met behulp van een koekjesvorm; de guacamole, de gemengde groenten, je Nutty Bay Cashew Delight Tomato & Basil gevolgd door de koraallinzen.

Smakelijk!

Andere kook recepten

Zoete aardappel gevuld

Tagliatelle met champignons

Gratin van boerenkool en butternut

Pompoenrisotto

Pasteitjes met spinazie en noten