Bij Nutty Bay banen we de weg voor een gezondere en milieuvriendelijkere toekomst...

Door innovatieve producten te creëren die zuivelproducten van dierlijke oorsprong vervangen, zijn we ervan overtuigd dat we diegenen kunnen helpen die op weg zijn naar meer beredeneerde, gezondere eetgewoonten, met aanzienlijk minder impact op onze planeet.

​We gebruiken het fermentatieproces in onze transformatiemethode. Gefermenteerde voedingsmiddelen zijn rijk aan probiotica; micro-organismen die een gunstig effect hebben op onze gezondheid.

Probiotica garanderen het darmevenwicht en stimuleren het immuunsysteem.

Onze producten zijn ontworpen rekening houdend met de volgende wetenschappelijke theorie:

Onze darmmicrobiota en onze hersenen wisselen voortdurend informatie uit dankzij een belangrijk netwerk van neurotransmitters … Ze hebben een fundamentele wederzijdse impact!

Door de balans van nuttige micro-organismen in onze darmflora te bewaren, optimaliseren we dus het behoud van een stabiele en positieve geest!

Healthy gut • Happy mind

 

Een beetje geschiedenis

Opgericht door twee visionairs die op zoek zijn naar een betere wereld, zag Nutty Bay het daglicht in Australië.
Het is tijdens de 12 jaar in Aziatisch Australië dat David Sinomi en Nicolas ontmoette, oprichters van Nutty Bay.
Ze besluiten dan samen om “The Nutty Bay family” uit te breiden naar Europa …

Sinomi Hood

Functie in het bedrijf:

Medeoprichtster, directrice, communicatieverantwoordelijke

Waar ik van houd:

Planten als huisdier, satésaus, een goede boogie, gedeelde maaltijden, dromen, zwemmen in bevroren meren en rivieren, feijoas, grappige anekdotes, zijde, schone lakens, Dr Seuss, augurken met gember.

Waar ik niet van houd:

Kunstmatige smaken, auto’s die te dichtbij rijden, onnodige plastic verpakkingen, fluorescerende kleuren, kriebelende truien, toffee.

Welke noot ben je?

Pistache… ongetwijfeld

 

Nicolas Chambaud

Functie in het bedrijf:

Medeoprichter, receptontwikkelaar, productiemanager

Waar ik van houd:

De natuur, actief bezig zijn, surfen, boksen, ademhalingstechnieken, zich gezond voelen, mensen met gevoel voor humor, zich ontspannen na een lange werkdag.

Waar ik niet van houd:

Koriander, pittig eten, vervuiling, gierige mensen, egoïsme, mijn tijd verspillen.

Welke noot ben je?

Pecannoot

David Duchatelet

Functie in het bedrijf:

Directeur, productiemanager,
marketingmanager

Waar ik van houd:

Natuur, calisthenics, stretchen na een intensieve trainingssessie, welzijn, reizen, koken, echte vrienden, het leven!

Waar ik niet van houd:

Tijd verspillen, hypocrisie,
vervuiling, jeukende truien

Welke noot ben je?

100% pistache! 

 

We hopen dat ons assortiment zowel veganisten zal aanspreken die op zoek zijn naar het comfort van een met fondant gekookt gerecht of een romige toast, als omnivoren die bewuste voedselkeuzes willen maken zonder het plezier van volle smaken op te offeren.