Pasteitjes met spinazie en noten

Vulling voor 4 pasteitjes

Ingrediënten

  • 350 g verse (of ingevroren) spinazie
  • 150 g Nutty Bay Cashew Delight Garlic (ongeveer 3 eetlepels)
  • 120 g walnootpitten
  • 10 cl water (of wijn)
  • 1 sjalot
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetlepels plantaardige olie
  • Zout, peper

Bereiding:

  • Schil en was de spinazie. Pel het teentje knoflook en de sjalot, pers de knoflook en hak de sjalot fijn.

  • Giet de olie in een hete pot (of een sauteerpan) en voeg dan de knoflook en de sjalotten toe, laat zachtjes bruinen op een hoog vuur en roer regelmatig.

  • Voeg de spinazie en de kruiden (zout en peper) toe en kook deze, voortdurend roerend, gedurende minder dan een minuut.

  • Voeg het water (of de wijn) toe om alles te blussen.

  • Wanneer het water suddert, voeg Nutty Bay Cashew Delight Garlic toe en meng tot de textuur romig is.

  • Garneer de pasteitjes en voeg 30 g walnootpitten toe aan de hete pasteitjes.

Smakelijk!

Andere kook recepten

Zoete aardappel gevuld

Tagliatelle met champignons

Gratin van boerenkool en butternut

Groententartaar

Pompoenrisotto