Pompoenrisotto

Voor 4 personen

Ingrediënten

  • 200 g risottorijst
  • 100 g Nutty Bay Cashew Delight Garlic (ongeveer 2 eetlepels)
  • 65 cl groentebouillon met kruiden
  • 300 g pompoen (ongeveer 1 pompoen)
  • 1 grote ui
  • 1 teentje knoflook
  • 10 cl witte wijn
  • 2 eetlepels plantaardige olie
  • Zout, peper

Bereiding:

  • Schil de ui en de pompoen en snijd ze in kleine blokjes.

  • Verhit de olie in een steel- of sauteerpan.

  • Voeg de ui toe en bak 5 minuten op middelhoog vuur, zonder te laten kleuren. Voeg de blokjes pompoen en de rijst toe. Meng gedurende 2 minuten om ze met vet te bedekken. Giet de witte wijn erbij.

  • Laat volledig verdampen en voeg vervolgens zout toe.

  • Giet vervolgens de bouillon erbij, lepel na lepel, en laat de rijst deze tussen elke toevoeging opnemen.

  • Ga zo door gedurende 17 tot 18 minuten. De rijst moet zacht zijn, maar nog steeds een beetje stevig.

  • Neem van het vuur en voeg Nutty Bay Cashew Delight Garlic en peper toe.

  • Meng en laat 5 min. rusten.

  • Daarna onmiddellijk opdienen.

Smakelijk!

Andere kook recepten

Zoete aardappel gevuld

Tagliatelle met champignons

Gratin van boerenkool en butternut

Groententartaar

Pasteitjes met spinazie en noten