Zoete aardappel gevuld met rode bonen, guacamole van erwtjes en cashew delight

Voor 4 personen

Ingrediënten

  • 2 grote zoete aardappelen of 4 kleine aardappelen (ongeveer 150 g per persoon)
  • 125 g Nutty Bay Cashew Delight Chives & Shallots (iets meer dan 2 eetlepels)
  • 60 g gekookte rode bonen
  • 60 g gekookte erwtjes
  • 1 grote radijs of een paar kleintjes
  • Een paar sojascheuten
  • 1 eetlepel limoensap
  • Verse koriander
  • Espelette-peper
  • Zout, peper

 Bereiding:

    • Was de zoete aardappel met een spons zodat er geen vuil meer op de schil zit.
    • Verwarm de oven voor en kook dan de zoete aardappelen op 180 graden (op een bedje van grof zout bij voorkeur) ongeveer 1 uur (dit varieert afhankelijk van de grootte van de zoete aardappel: controleer het kookproces met een klein mes, als het mes gemakkelijk binnendringt, is de aardappel gaar).
    • Als je verse bonen en erwtjes gebruikt, kook ze dan vooraf in gezouten water.
    • Als je ingeblikte producten gebruikt, laat ze dan uitlekken en spoel ze grondig af.
    • Terwijl de zoete aardappel kookt, bereidt u de guacamole van erwtjes voor door de erwtjes te mengen met een theelepel citroensap, een paar verse korianderblaadjes, zout, peper en Espelette-peper. Zet opzij in een klein bakje wanneer de romige textuur van de guacamole is verkregen.
    • Snijd de radijs (radijzen) in dunne plakjes.
    • Als de zoete aardappel gaar is, open hem dan in de lengterichting en spreid hem vervolgens met een lepel, vul de aardappelen met je Nutty Bay Cashew Delight Chives & Shallots en rode bonen.
    • Zet gedurende 10 min. in de oven.
    • Voeg voor de uiteindelijke dressing de guacamole van erwtjes, de plakjes radijs, de sojascheuten en een paar korianderblaadjes toe bovenop de zoete aardappel voor een geweldige presentatie!

Smakelijk!

Andere kook recepten

Pompoenrisotto

Tagliatelle met champignons

Gratin van boerenkool en butternut

Groententartaar

Pasteitjes met spinazie en noten